Power BI koppelingen

Microsoft Power BI is een krachtige laagdrempelige business intelligence oplossing waarmee gewenste gegevens uit verschillende bronsystemen worden samengebracht en omgezet in een krachtig datamodel. Dit leidt na toevoeging van logica uiteindelijk in een interactief dashboard of rapportage.
Image
Om dit te realiseren is allereerst een koppeling nodig tussen Power BI en één of meerdere bronsystemen. Power BI biedt hiervoor een toenemend aantal standaard koppelingen.

Ook indien er voor een softwarepakket géén voor gedefinieerde ‘click & play’ koppeling van Power BI beschikbaar is, dan bestaat altijd de mogelijk om toch een veilige koppeling te realiseren tussen een bronsysteem en Power BI door zelf een custom koppeling te realiseren.

Wij hebben ruime ervaring in het koppelen van verschillende softwarepakketten. Op deze pagina zetten wij een variatie van bronsystemen kort uiteen. Heeft u specifieke koppelingswensen of vragen. Laat het Sebastiaan weten!
Image

AFAS Online

Met Power BI ontsluiten wij veilig en betrouwbaar financiële- en HRM-gegevens vanuit uw AFAS Online administraties om hierop vervolgens interactieve rapporten & dashboards te bouwen. Wij maken hierbij gebruik van de zogenoemde getconnectoren van AFAS in combinatie met een door ons zelfgeschreven code. De data ten behoeve van de rapporten & dashboards wordt tot 8 maal per dag geautomatiseerd met behulp van een vernieuwingsplan geactualiseerd. Het op elk gewenst moment ‘handmatig’ starten van een verversing is ook mogelijk.

Door de combinatie van AFAS Online en Microsoft Power BI vergroot het inzicht in uw financiële cijfers, kengetallen en processen.

Image

Exact Globe

Om in Power BI de SQL database van een Exact Globe administratie aan te roepen is een verbinding met de SQL server nodig. Power BI faciliteert dit met de standaard SQL server dataconnector van Power BI. Vanaf daar pakken wij het op. Dit betekent het aanroepen van de juiste tabellen om het gewenste datamodel te genereren. Het is tevens mogelijk om bestaande SQL queries in Power BI te gebruiken.

Image

Google Analytics

Google Analytics is een dienst van Google om statistieken van een website te verzamelen en gedetailleerd weer te geven. Het doel van deze dienst is om de beheerder van de website een duidelijk beeld te geven van onder andere de bezoekersstromen, verkeersbronnen en paginaweergaves. Aan de hand van deze informatie kan een webmaster eventuele reclamecampagnes uitzetten of delen van de website aanpassen aan het gedrag van de bezoeker.

Image

Planon

Planon is een toonaangevende leverancier van FMIS (Facilitair Management Informatiesysteem) en IWMS (Integrated Workplace Management System) software. Door data uit bijvoorbeeld de Planon projectmodule te ontsluiten en in Power BI te combineren met andere bronsystemen biedt organisaties een groot potentieel om meer inzicht en antwoorden te krijgen binnen (deel) processen.

Image

Portal |Plus

PortalPlus is de automatiseringsoplossing in de cloud voor het instroomproces van MBO scholen. De software levert verrijkte informatie met modules voor gespreksplanning, intake-opdrachten, VO-scholen info, vragenlijsten en beroepskeuzetesten.

Image

Proquro

Proquro biedt hoogwaardige invoicing, contractmanagement en procurement-oplossingen. Vaak wordt voor dergelijke oplossingen reeds gebruik gemaakt van koppelingen met andere bronsystemen zoals boekhoudsystemen. Met Power BI maakt het zoals gezegd niet uit waar de brondata vandaan komt. Wij combineren bijvoorbeeld Proquro views en AFAS Online met als belangrijkste voordeel een krachtig datamodel geschikt voor overkoepelende dashboards en rapportages. Voorbeelden hiervan zijn bestelrapportages, contractcompliance en ‘purchase to pay’ weergaven.

Image

QicsTime

QicsTime is een urenregistratie en facturatiesoftwarepakket van Qics B.V. Met Power BI is het mogelijk om de gegevens (views) afkomstig uit QicsTime snel om te zetten in interactieve rapportages & dashboards en eventueel te combineren met aanvullende externe bronnen (bijvoorbeeld: boekhoudsystemen).

Image

Spotler

De prettige software voor geavanceerde e-mail marketing automation.

Image

Tevreden.nl

Tevreden.nl geeft met gericht onderzoek inzicht in klantervaringen en werkbeleving met als resultaat beter presterende organisaties met een optimaal klantgerichte dienstverlening. Steeds meer organisaties gebruiken onze onderzoeksoplossingen enerzijds voor het verbeteren van interne processen en anderzijds voor externe transparantie als marketinginstrument, verantwoording richting stakeholders of om hun imago te verbeteren.

Image

Topdesk

Het zichtbaar maken van de status en doorlooptijden van openstaande / afgesloten Topdesk tickets binnen een facilitaire organisatie is verhelderend in Power BI. Topdesk faciliteert een gebruiksvriendelijke API.

Wij presenteren bijvoorbeeld in welke procesfase een ticket zich bevindt, alsmede de doorlooptijd. Dit biedt de servicedesk een eenduidig startpunt voor het bepalen van de ‘werkvoorraad’. Potentiële probleem gevallen qua doorlooptijd worden proactief gemonitord. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van een uitzonderingen dashboard of geautomatiseerde signalering naar medewerkers bij het bereiken van een vooraf ingestelde ouderdom. Voor de koppeling naar Power BI geldt er géén noemenswaardig verschil tussen Topdesk FMIS (Facilitair) en Topdesk ITSM (IT beheer).

Image

Xedule Professionals

WeReportIT maakt het mogelijk om een Power BI koppeling te maken met Xedule van Advitrae.

Xedule is een planning- en roostersysteem voor het onderwijs. Advitrae gebrukt hiervoor de term onderwijslogistiek. Xedule is configureerbaar en daardoor te gebruiken in het Hoger Onderwijs (HO), het Middelbaar BeroepsOnderwijs (MBO) en het Voortgezet Onderwijs (VO).

Voor meer informatie over Xedule verwijzen wij u graag naar: https://www.advitrae.nl/xedule/

Maak een afspraak

Maak vrijblijvend een afspraak door onderstaand formulier in te vullen
Image
Image